Cascada Iguazu – Gatul Diavolului sau Gura Raiului

Posted on April 17, 2011

Dupa cum am zis, iata si continuarea despre Iguazu. Dupa ce am am fost preluati de ghid si ni s-a spus care e programul pentru toata ziua, ne-am urcat intr-un fel de mocanita (Tren Ecológico de la Selva – adica Trenul Ecologic al Junglei), care ne-a dus pret de vre-un sfert de ora prin padurea sub-tropicala pana intr-un punct de unde nu se mai poate merge decat pe jos (pe un traseu fix, cu pasarele – caci, acolo nu mergi de capul tau). 

Am uitat sa va spun ca toata lumea ne-a avertizat ca va fi foarte cald la cascada si ca trebuie sa avem sapca si costum de baie. Si ghidul ne-am dat niste pelerine de ploaie (daca mai tin minte bine pt.  5 euro)  fara de care acolo ai toate sansele sa fi ud leoarca mare parte a timpului. Noi am avut noroc pentru ca vremea a fost amestecata si n-a fost excesiv de cald.

De la statia de unde te lasa trenuletul mergi cam un kilometru fara sa ghicesti ce te asteapta – apa pare destul de linistita, sunt o multime de pasari si poti admira in voie cum pandesc crocodilii.

Pe masura ce te aproprii de Garganta del Diablo (Gatlejul Diavolului) in aer pare sa pluteasca ceata.

Numai ca nu e ceata ci stropi pulverizati la caderea masei de apa in Gatlejul (gatul) Diavolului.

Ai asta e partea de sus a Gatlejului Diavolului.

La marginea caderii masive de apa exista o platforma destul de mare unde lumea poate sa faca poze, sa filmeze si unde sigur face un dus! Din cand in cand, vantul aduce ploaia de apa peste platforma si uda pe toata lumea.

Gatlejul Diavolului este cea mai puternica cadere de apa din toata seria de cascade de la Iguazu si e spectaculoasa.

De fapt totul e spectaculos acolo. Continuam data viitoare….

» Filed Under Altele, Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

Leave a Reply