Fă urăto, bă prostule!

Posted on February 14, 2015

 

O fi o modă și nu știu eu că, de, de la o vîrstă, nu mai ții pasul așa ușor. Îmi scobesc amintirile și încerc să realizez dacă e o chestie de teribilism legat de vîrstă, sex…. chestii din astea. Dar la o privire mai atentă a pieței, constat că nu. Fenomenul se petrece la diverse vîrste și, ca și-n dragoste, nici în acest caz, sexul nu contează.

Se poartă plesnitul peste ochi și adevărul brutal pentru că adevărul ne eliberează, nu? Facem un bine omenirii cînd îi spunem unui gras că e penibil cînd dansează. Un bine celor care se simt traumatizați de imagini care lezează adîncul și profundul lor simț estetic dar mai ales îi facem un bine grasului (grasei, celui sărit de 45, celui căruia îi lipsește simțul ridicolului, simțul ritmului, vocea, piciorul mic și gîtul grațios).

Ce atîta politețe domnule?! Ce atîta ipocrizie?! Trebuie să avem curajul opiniilor noastre și să smulgem din rădăcini (sau din ce-o fi în funcție de context) concepții, tabuuri și falsuri. Să spunem lucrurilor pe nume: Bă grasule, ești penibil! Mă proasto, ești proastă rău! Să spunem idioților în față că sunt idioți, să-i facem pe proști să se prindă că sunt proști, să explicăm crăcănaților că nu se pot îmbrăca precum Hugh Jackman, să-i spunem parașutei ăleia blonde și fițoase că e o curvă pretențioasă, să-i spunem de la obraz pămpălăului de lîngă parașuta blondă că e penibil și jalnic.

Dar mai ales, să spunem toate lucrurile astea așa, cu cuvinte adecvate, fără eufemisme și politețuri inutile. Așa și numai așa o să aibă o străfulgerare și o revelație (deodată sau pe rînd, nu contează) și o să înceteze să mai fie grași, proști, curve și pretențioși. O să vadă calea adevărată și o să devină și ei oameni normali, așa ca noi.

A, stai, nu? Nu se întîmplă chestia asta? Păi, nici nu contează prea mult. Noi ne-am făcut datoria și am încercat să le smulgem vălul de pe ochi dar, vai, dacă sunt proști, grași și lipsiți de umor, nu prea au cum să priceapă. Păi, chiar nu contează, le-am spus noi ce au de făcut, să se ducă naibii și să-și revizuiască atitudinea! Că doar n-o să ne deranjeze atîta cu ridicolul lor!

Așa-i că suntem curajoși, speciali și deștepți? Toată lumea a văzut asta, toată lumea ne-a aprobat și ne-a pupat pe peste tot. Mă rog, mai puțin grașii, dansatorii trecuți de 45, urîții și proastele. Dar ei nu contează.

Și dacă tot ne-am pornit, hai să spunem și celor de pe lîngă noi că sunt ușor penibili cînd vor să facă o glumă pentru că nu se pricep deloc, dar deloc, la spus glume, că părerile lor sunt de căcat pentru că se complac într-un idealism desuet, că ar fi bine să-și schimbe frizura aia idioată de hipsteri eco…..

Mai am. Mai vreți?

 

P.S. Clocesc de ceva vreme articolul ăsta și cred că am avut nevoie de un mic declanșator. N-o să spun care a fost declanșatorul dar e cineva care va ști 🙂

 

» Filed Under Altele

Comments

2 Responses to “Fă urăto, bă prostule!”

  1. mihai on February 14th, 2015 11:26 am

    Uite ca a stiut. 🙂

  2. anca on February 14th, 2015 11:39 am

    Stai să caut, știu precis că am pe undeva niște bile (s-o găsi una albă printre ele) 🙂

Leave a Reply