Blogosfera de natură – lupul cenușiu

Posted on October 9, 2014

 

Știu de ceva vreme că sunt un om norocos. N-am avut niciodată noroc la loto dar nu despre acest tip de noroc vorbesc. Vorbesc de norocul de a mă fi născut cu o grămadă de talente (pentru care nu am nici un merit și pe care nici nu le-am fructificat la maxim din incapacitatea de a alege o direcție în care să fac performanță și din lene), de imensul noroc de a mă fi născut optimist și de a iubi atît de multe lucruri încît lumea e o continuă bucurie pentru mine. Dar, mai ales, de norocul de a fi avut 2 părinți excepționali (sau cum zic eu normali – adică așa cum ar trebui să fie toți părinții) care m-au iubit, au fost responsabili și mi-au ținut mai mult de 7 ani acasă și care, la rîndul lor, iubeau natura, mișcarea, animalele, oamenii, cărțile și arta. Cu alte cuvinte, din punct de vedere emoțional și spiritual, nu mi-a lipsit nimic.

Prin urmare, îmi place pămîntul ăsta cu totul. Cînd Doru Panaitescu s-a hotărît să adune o blogosferă de natură n-am putut să rezist, mai ales că-l știu pe Doru ca un om neliniștit, neliniștit în sensul bun, adică dintre cei ce nu pot sta cu fundul pe cămașă: trebuie să meargă undeva, să caute ceva, să construiască ceva.

Fiecare blogger care dorește să participe la proiect își alege un animal sălbatic, sau o pasăre, sau o insectă (fiecare cu pasiunile sale) din fauna României, pe care, sub coordonarea lui Doru, s-o promoveze.

A fost o alegere foarte grea tocmai pentru că nu prea știu să existe ființă vie care să nu-mi placă (mă rog, am ceva probleme cu țînțarii…..). Inițial, m-am gîndit la cioara grivă pentru care am o mare slăbiciune dar m-aș fi privat de o expediție în căutarea sălbăticiunii și de noutate.

 photo Cioaragriv1030_zpsdc53560c.jpg

Am vrut să aleg popîndăul (despre care eu am o poveste specială pe care o voi spune cîndva) dar mi l-a suflat cineva de sub nas.

Foto Doru Panaitescu

Foto Doru Panaitescu

Și-uite-așa, dintr-odată, nu știu cum, mi-a venit în cap lupul (canis lupus), ruda cîinilor noștri (deși, dacă mă uit la Domnul Fix, nu s-ar zice), animal controversat, hăituit, admirat, inteligent, subiect al multor povești în care a fost personaj cînd negativ, cînd pozitiv. Eu zic că am ales bine. Abia aștept să plec în căutarea lui. Nu știu cînd o voi face și nici ce șanse voi avea, dar simt deja o stare de euforie: am un țel clar.

Vouă ce animal vă place cel mai mult?

» Filed Under Altele

Comments

One Response to “Blogosfera de natură – lupul cenușiu”

  1. Sfîntul Andrei între strigoi și lupi : Experienţe de Călătorie – FUNTUR on November 30th, 2014 12:36 pm

    […] lup, lupul cenușiu din pădurile noastre, legenda Marelui Lup Alb, protectorul dacilor, vom mai […]

Leave a Reply