Scrie Despre Tine – spațiu pentru creație

Posted on May 4, 2014

 

Putem trăi fără artă? Probabil că da, doar că asta nu s-ar numi a trăi, ci a supraviețui. Nu-mi pot imagina viața fără literatură sau artă. În perioada de dictatură, arta ne-a ajutat pe mulți să rămînem întregi la minte. Acum, ne ajută să ieșim dintr-o lume a căror valori sunt preponderent materialiste și care obligă pe mulți dintre scriitori sau artiști să învețe să vîndă și să facă bani ca să poate continua să creeze. După părerea mea, asta implică alt tip de abilități, e un alt tip de“meserie”.

Am mai scris despre SCRIE DESPRE TINE, locul unde cei ce iubesc teatrul și scrisul le pot îmbina pe amîndouă. Locul unde poți să înveți să scrii o piesă de teatru, să-ți regîndești viața și să redescoperi ce a fost sau este important pentru tine. E un loc unde poți fi actor, scriitor și spectator în același timp, unde te afli sau te redescoperi pe tine însuți și te împaci cu tine însuți. Un loc în care înveți să hrănești creativitatea din interior.

Eu sunt acum la grupa mare și abia aștept să încep lectura piesei pe care am reușit s-o scriu și sper să poate fi jucată la cea de-a doua ediție a festivalului Scrie Despre Tine. Și îmi doresc foarte mult ca proiectul să poată continua pentru că îmi sunt dragi oamenii care au pasiuni și care-și duc viața respectînd aceste pasiuni. Inițiatorii acestui proiect, scriitoarea Vera Ion si actorul Sorin Poama, reușesc de 4 ani să crească acest proiect și lor li s-a alăturat, în timp, o echipă de oameni pasionați care, în afara actului artistic, trebuie să se gîndească și la partea mai puțin spirituală, dar necesară.

Iar acum, spațiul este prioritatea numărul unu. După 4 ani, Scrie Despre Tine poate avea în sfîrșit o casă stabilă în care să-și desfășoare activitatea și unde să creeze un centru cultural.

Pentru asta, e nevoie însă de susținerea noastră. Pînă în jur de 7 mai, trebuie strînsă suma de 7000 lei pentru plata avansului pentru acest spațiu. E un spațiu în care vor avea loc atelierele și repetițiile dar și unde se pot găzdui și coordona multe alte activități de care te poți bucura: poate vrei să scrii o carte pentru ai tăi sau pur și simplu să creezi un bolg, să-ți faci o bucurie de ziua ta sau sa treci peste un blocaj la scris.

activitati-cu-noi

Fiecare dintre noi a contribuit cu ce a putut. Cu cît suntem mai mulți, cu atît vom fi mai aproape de țel.

Poți să donezi pur și simplu sau să participi și să beneficiezi de ceea ce-ți poate oferi acest proiect și, pentru asta, poți să dai de veste la scriedespretine@gmail.com despre cum și dacă crezi ca poți ajuta.

Îți mulțumim pentru orice idee, orice fel de susținere și poate ne întîlnim să scriem, să jucăm sau să ne bucurăm împreună!

» Filed Under Altele

Comments

Leave a Reply