O carte emoţionantă de Kazuo Ishiguro

Posted on February 21, 2013

 

Venind din Peru, aveam de omorât vreo 3 ore în aeroportul din Heathrow până la avionul spre Bucureşti . Cum terminasem în Peru cele 2 cărţi luate cu mine (mai subţirele ca să ocupe mai puţin loc în bagaj) şi nu aveam chef să caut o conexiune la internet şi să-mi scot laptopul, mi-am cumpărat o carte a lui Kazuo Ishiguro, cel care a scris Rămăşiţele Zilei.

Cartea se numeşte “Never Let Me Go” (la noi, în traducere, Să nu mă părăseşti ) şi e considerată cea mai bună carte a autorului după Rămăşiţele Zilei. O ficţiune plină de dramatism, de durere şi de dragoste, veridică şi cutremurătoare prin implicaţii.

sa-nu-ma-parasesti_1_produs

N-o să vă zic care e subiectul că nu vreau să stric surpriza care nu se dezvăluie imediat ci gradat. Pe măsură ce avansezi cu povestea, realizezi unde şi ce sunt personajele principale. Mi-a fost greu s-o las din mână. E încărcată de emoţii, e tensionată şi foarte bine gradată. Nimic nu e previzibil, nimic nu e artificial. Povestea are un tragism decent şi cuminte, o viziune dureroasă a unei posibile lumi, o mare forţă de introspecţie. Nu e numai o carte foarte bună, este o carte foarte frumoasă.

Poate voi aţi citit-o, pentru mine a fost o descoperire. Iar dacă n-aţi citit-o, vă doresc s-o faceţi.

» Filed Under Am aflat

Comments

2 Responses to “O carte emoţionantă de Kazuo Ishiguro”

  1. Marian on February 26th, 2013 10:54 pm

    Suna bine si sunt si mai convins ca este o carte mai mult decat buna.
    Imi aminteste de acea vorba ” Adio dar ramai cu mine”, o replica amuzanta ce am auzit-o candva…

  2. anca on February 27th, 2013 8:45 am

    A fost titlul unui film. Ei, cartea nu prea are nici o legatura. Cititi-o ca merita.

Leave a Reply