Mini foto-poveste – Fix la Vulcanii Noroioşi

Posted on February 5, 2013

 

Fix cu botine

Pentru cine nu cunoaşte personajul, acesta este Fix, zis Domnu’ Fix, Trix, Pix, Stix, Mix, Moacă, Tramvai, Geluţu (pt că e gelos), Pitic, Câine, Pisoi, Ursuleţ….mă rog, diverse diminutive şi porecle pe care le tot capătă de la toată lumea şi, nu în ultimul rând, de la fericita lui co-locatară.

Locul – Vulcanii Noroioşi

Prima mea vizită la Vulcanii Noroioşi (cred că doar la Pâclele Mari) a fost acum mulţi, mulţi ani, adică în studenţie când am filmat acolo cu SONG-ul. Acum când mă gândesc, realizez că eram practic singuri pe acolo. Spaţiul mi s-a părut imens şi ca dintr-o poveste cu extratereştri. Îmbrăcaţi în frunze şi-n picioarele goale am alergat şi ne-am jucat de-a paparudele, fără alţi spectatori în afară de echipa de filmare. Şi asta era prin luna mai, un mai frumos, cald şi însorit.

A doua mea vizită la Vulcanii Noroioşi a fost acum un an jumate – 3 fete şi-un căţel. Care căţel, zisul Fix de mai sus, n-a găsit altceva mai bun de făcut decât să se repeadă FIX în primul râu de noroi argintiu pe care l-a văzut în faţa ochilor la Pâclele Mici. Nu ştiu ce-a fost în creieraşul său dar ceva îmi spune că şi-a imaginat că e apă. Surpriză! Nu numai că nu era apă dar era şi ceva moale în care s-a scufundat până-n gât.

Fix nu e gri, e culoarea mistreţ (adică negru înspicat cu auriu). Ce vedeţi în poză e un Fix jumătate plin de noroi. Îmi pare rău că nu i-am făcut o poză când era vârât în noroi aproape cu totul. Eram prea ocupată cu smulsul animalului din glodul moale înainte să dispară cu totul ca-n nisipuri mişcătoare. Inutil să spun că după aia a ocolit cu grijă tot ce părea mai lucios şi că nici una dintre noi n-a fost dispusă să-l ia în braţe. Slavă domnului că am husă specială în maşină! Despre cum să călătoreşti cu animăluţul în maşină am scris aici.

Pe crater cu Fix leşinat de cald şi plin de noroi

S-a mai dus careva dintre voi în astfel de locuri cu căţelul (sau cu pisica, găina, hamsterul….)?

 

» Filed Under Am vazut, De prin Romania, Insemnari din calatorii

Comments

2 Responses to “Mini foto-poveste – Fix la Vulcanii Noroioşi”

  1. Larisa on February 5th, 2013 11:53 pm

    Deci el este Fix! Fix inomolit! :)) Tot simpatic este si asa murdarel :))
    N-am avut experiente din astea, sau cel putin nu-mi vin acum in minte…

  2. anca on February 6th, 2013 8:57 am

    Seamană cu terrier-ul vostru,nu? De fapt, şi teckelul e tot un terrier. Fix al meu e fricos cu câinii dar f. curajos pe teren, adică se bagă-n mare, în lac, în râu, urcă scari, coboară pante…. Drept pt. care, mi se mai întamplă să trebuiască să-l pescuiesc de pe undeva. Şi din Prahova a trebuit să-l iau de ceafă că mai avea puţin şi se ducea la vale.

Leave a Reply