Foto mini-poveste – violoncelist

Posted on February 3, 2013

 

Roma – podul Sant Angelo

Domnul din imagine cânta muzică clasică şi încă foarte bine. Asta se întâmpla anul trecut la începutul lunii iulie, adică în plin sezon turistic,  pe podul Sant Angelo din Roma. Ceea ce înseamnă că podul era plin de lume – am aşteptat ceva până am prins spaţiu liber de fotografiat.

Podul Sant Angelo, Roma

Şi a fost ca în înregistrările alea pe care le vedem pe YouTube în care câte un mare muzician cântă într-un spaţiu public şi mai nimeni nu-l bagă-n seamă. Turişti străini sau italieni treceau imperturbabili pe lângă un artist care cânta cu profesionalism şi pasiune, ca şi cum nici n-ar fi existat. Mai întorcea câte unul capul doar ca să treacă apoi cu privirea la fleacurile şi kitchurile afişate la vânzare pe tot podul. Ne-am aşezat discret pe partea cealaltă a podului şi-am ascultat vreme de vreun sfert de oră, iar când a luat o pauză, am lăsat nişte bani în cutia deschisă a violoncelului, i-am zâmbit şi i-am mulţumit. S-a luminat la faţă. Şi sigur nu neapărat pentru bani care nu erau prea mulţi oricum.

Muzicieni care cântă pe stradă sunt şi la noi. Am văzut o trupă chiar sâmbăta trecută, pe frig, în pasajul de la Sf. Gheorghe. Nu m-am oprit pentru că tocmai erau în pauză şi nu cântau. Altfel aş fi făcut-o.

Voi vă opriţi în astfel de cazuri?

 

» Filed Under Am vazut, De prin Europa, De prin Romania

Comments

Leave a Reply