Priorităţi sau vise de călătorie şi planuri pentru 2013

Posted on January 4, 2013

 

Gândul la locurile pe care aş vrea să le văd sau să le revăd vine firesc după un top cu locurile văzute şi plăcute şi după o retrospectivă a anului trecut. Poate pentru prima dată, m-am hotărât să pun pe “hârtie” un plan pentru anul ăsta. Deşi îmi cam place să planific, o fac de obicei doar punctual, lăsând şi o marjă pentru inspiraţie şi nu mi-am început niciodată anii făcând liste cu ceea ce vreau să fac sau să văd. Dar, dorinţele scrise par mai palpabile, am luat deja două decizii spontan, la prima mână, aşa că poate ar fi util să-mi clarific gândurile şi speranţele.

Am avut, în timp, câteva obsesii – pietrele şi culorile Greciei, siturile Maya, Machu Picchu, Anacapri şi, atunci când un om vrea ceva cu adevărat…. Pe lângă astea, au fost multe locuri pe care le-am văzut în diverse contexte: noroc, treabă, vacanţă, decizie, ocazie, întâmplare.

Acum sunt în situaţia de a mă întreba ce urmează. Ce vreau? Ia să vedem….Vreau: Iordania, Egipt, Thailanda, Cappadochia, Indonezia, toată insula UK, Insula Paştelui, Belgia, Kenia, Tanzania (Kilimanjaro), Insulele Samoa, Efes, Sardinia, Sicilia, Islanda, coasta dalmată, Grand Canion, New York, Patagonia, Letea, Munţii Rodnei, Valea Nerei ….să mai continui?

Aş mai vrea să revăd: Mexic, Peru, Argentina, Copenhaga, Helsinki, Londra de o mie de ori, Barcelona, Paris, Roma, valea Loirei, Salsburg, Venetia, Istanbul, Grecia, fortificaţiile din Transilvania, Sighişoara şi Sibiu oricând, munţii Retezat, Apunsenii, Parângul, Cluj şi Timişoara, Iaşi, delta ….. să mai spun?

Dar ce vreau mai tare şi mai tare?

Încă de când am fost la Capri, mi-am dorit să stau acolo mai mult.  O dată într-o zi singură zi a fost total insuficient. Drept pentru care am făcut deja o rezervare pentru începutul lunii mai, la un hotel chiar pe insulă, la un preţ acceptabil (având în vedere preţurile care se practică pe-acolo). Rezervarea am făcut-o iniţial aşa de încercare, doar că până la urmă am tot modificat câte ceva până am reuşit să fac (din greşeală, căci şi cei mai versaţi mai greşesc uneori, nu?!) şi-am făcut o rezervare nerambursabilă (altfel ar fi fost mult mai scump). Şi-acum îmi fac planuri să stau şi în Napoli vreo 3 nopţi ca să văd oraşul ca lumea (şi cu alţi ochi) şi să mă duc la Pompei,  Herculaneum şi Ischia.

Plecarea la Porto şi Lisabona în septembrie este rezultatul unei porniri de moment – am vazut o ofertă la BlueAir, am dat un mail uneia dintre prietenele mele să-i propun o plecare în Irlanda sau Portugalia – ea a zis Portugalia, şi-ntr-o jumătate de oră aveam deja biletele de avion cumpărate. Şi uite aşa plec în Portugalia fără nici o planificare sau gând pentru anul ăsta.

Ce pun însă pe listă aşa cu planificare? Acum, aici!

Neapărat o tură în munţi, munţii noştri vreau să zic – poate Apuseni unde n-am fost de prea mulţi ani, poate Rodnei unde n-am ajuns niciodată sau poate un Ceahlău că şi de ală mi-e dor, dar sigur Piatra Craiului pentru că e muntele care mi-e cel mai drag şi nu l-am văzut de câţiva ani. Aş mai vrea o căţărare, o peşteră, o cascadă şi-n lac, dacă se poate.

Aş vrea să ajung şi în Cappadocia anul ăsta că prea mi-au făcut poftă Moş Crăciun şi Renu său (alias Cătălin şi Renate Nenciu) şi dacă nu mă duc cu balonul, va fi o mare supărare!

Aş mai vrea şi o Croaţie la care mă gândesc de ceva vreme şi nu exclud nici o tură mică în Bulgaria că e doar la o aruncătură de băţ.

Cam astea ar fi planurile. Dacă mai aveţi vreo sugestie, o aştept cu mare bucurie.

» Filed Under Am vazut, Prin lume

Comments

6 Responses to “Priorităţi sau vise de călătorie şi planuri pentru 2013”

  1. Paula on January 6th, 2013 11:00 pm

    Nu stiu ce sa zic. Dinspre mine, fiecare locsor de pe Pamant e o sugestie. 🙂
    Eu visez sa ajung in Capadocchia, si, de fapt, cam in toata Turcia.

  2. anca on January 7th, 2013 10:57 am

    Si eu mai am multe de vazut in Turcia – Capadocchia, dupa cum ai vazut, e deocamdata pe locul I – spre sa ajung anul asta. Poate ne vedem pe acolo 🙂

  3. TravelBadgers on January 10th, 2013 10:02 pm

    Anca, cred că doar eu ți-am făcut poftă de Cappadocia, Renu încă nu a văzut-o. Am fost singur, așa că n-ai idee ce nerăbdătoare e să o vadă, după câte i-am tot povestit. Prin toamnă ajungem cu siguranță acolo așa că nu dispera 🙂 În plus, în Cappadocia vreau să mergem și iarna, baloanele zboară dacă e senin … și am văzut imagini nemaipomenite cu crestele înzăpezite!

  4. anca on January 10th, 2013 10:18 pm

    Da, tu eşti vinovatul principal – te-am auzit cât de entuziasmat eşti şi am citit şi ce-ai scris, am vazut pozele… clar că vreau! Eu în septembrie o să fiu o săptămână în Portugalia dar poate ne nimerim şi ne vedem în Capaddocia cand sunteţi pe acolo.

  5. TravelBadgers on January 10th, 2013 10:27 pm

    Tot prin septembrie, mai mult ca sigur a doua parte a lunii … e o perioadă foarte bună în Cappadocia pentru că printre hornurile alea se cultivă vița de vie și e vremea recoltei 😉

  6. anca on January 10th, 2013 10:30 pm

    Aha…..sa vedem cum ne organizam 🙂

Leave a Reply