Salutări din Peru – Peru o ţară uimitoare

Posted on October 22, 2012

Din păcate vacanţa mea în Peru se apropie de sfârşit şi am senzaţia că aş mai fi avut atât de multe de văzut.

Am fost în Lima, Cusco, Machu Picchu prin traseul Sankantay, Arechipa, Canionul Colca, din nou în Lima, iar acum sunt în Pacacas unde mai stau doar mâine când voi reveni în Lima ca mai apoi pe 24 să plec spre casă, cu mare, f. mare regret.

Peru este o ţară plină de contraste aşa cum e şi capitala sa, am stat de la cort până la hotel de 5 stele (care e chiar de 5 stele), am văzut locuri luxoase, restaurante scumpe dar şi zone sărace, mai sărace decât mă aşteptam.

 

Un lucru e însă sigur – Peru are peisaje extraordinare – munte, mare, deşert, lagune – mi-ar mai trebui o vacanţă de vreo lună ca să văd ce n-am văzut şi să revăd câteva din locurile de care mi-e deja dor.

Mâncarea este excelentă, fie că e la un restaurant f. bun şi scump (Peru nu e chiar aşa de ieftin cum mă aşteptam în oraşe şi în zonele clar turistice) sau la un restaurant mic din mijlocul munţilor unde mănânci cu 25 de soles (cam 35 de lei) cît poţi duce şi excepţional de bun şi de variat.

Promit că vin şi cu reţete….

Am văzut mai multe animale şi păsări decât am văzut vreodată într-o singură ţară. Alpaca, lama, delfin, pinguin, focă, lup de mare, pelican, cormoran şi multe alte păsări şi mulţi câini.

Evident că am tone de poze cu animale 🙂

Am făcut peste 2000 de poze şi-mi va fi foarte greu să povestesc despre tot, pentru că n-o să ştiu ce să încep aşa că îmi va lua ceva timp să structurez toată informaţia şi să selecteuz fotografiile.

Ce vă pot spune e că îmi place de mor, n-am chef să plec de aici şi voi face tot posibilul să revin.

Şi da, mi-am îndeplinit o dorinţă – am fost la Machu Picchu. Dar mai vreau!!!!

» Filed Under Am mincat la, Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

Leave a Reply