Măsuri la aeroport după moartea studentei japoneze

Posted on September 16, 2012

Săptămâna trecută am primit un răspuns oficial de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, ca urmare a articolelor noastre despre moartea studentei japoneze Yurika Masuno.

Iată cum arată acest răspuns:

 

Din pacate, raspunsul era previzibil şi, cel puţin după părerea mea, nu face decât să confirme ce ştiam deja – că responsabilitatea principală în acest caz este a MAI. Şi ce va face MAI, mă tem că ştim cu toţii – mai nimic. Adică s-au făcut ceva suplimentări, nişte patrule mixte cu jandarmi, se mai fac ceva controale, vor mai fi ceva întâlniri inter-ministeriale, inter-departamentale şi alte inter…. şi, după perioada standard de trei zile a minunii, lucrurile îşi vor reveni încet, încet, la “normal”. Adică poliţiştii vor continua să-şi vadă de treaba şi de mita lor în cârdăşie cu taximetrişti, hoţi, piraţi, combinatori şi alţi infractori.

Ce putem face noi, sincer nu ştiu. Singura şansă ar fi să ieşim din teamă, comoditate, grijile proprii, confort personal şi să începem să punem presiune pe MAI. Singurul lucru pozitiv din scrisoare e faptul că am fost informată că “petiţia” a fost trimisă şi către cei implicaţi (presupun MAI).

Un lucru aş mai vrea să aud din partea administraţiei aeroportului – că se îmbunătăţeşte signalistica şi că vom avea un birou de informaţii unde străinii vor putea afla cum pot ajunge în locul în care doresc, în siguranţă.

Până atunci, să fim cu ochii pe ei!

» Filed Under Altele, Am aflat, De prin Romania

Comments

Leave a Reply