Impresii de la Noaptea Muzeelor

Posted on May 22, 2012

Ei, şi a mai trecut o noapte de plimbat prin muzeele Bucureştene.

N-am fost nici pe departe la câte aş fi vrut şi nu datorită vremii, care până la urmă a fost chiar plăcută. Am văzut întâi expoziţia de fotografie World Press Photo de la Biblioteca Naţională care e deschisă până pe 10 iunie şi care merită văzută dacă sunteţi amatori de fotografie şi apoi am mers la Muzeul de Istorie unde am petrecut ceva timp vizitând muzeul special pt. poze, mai puţin la tezaur unde nu e voie şi eu sunt fată cuminte şi nu încalc genul ăsta de reguli. Muzeul mai găzduieşte şi o mică expoziţiei a poştei.

Evident că nu m-am putut abţine şiam făcut poze cu Traian şi lupoaica lui, minunata statutuie atât de caricaturizată în ultima vreme care deşi nu chiar aşa odioasă ca în poze (adică Traian că lupoaica e o arătare), e extrem de nefirească. Lupoaica pare să stea suspendată în aer – atât de ciudată e priza (sau mai bine zis lipsa prizei) mâinilor personajului – şi într-adevăr, din cap pare să-i crească un baston. În plus, poziţionarea sa e complet neinspirată. Dacă ar fi fost plasată pe platforma de la intrarea în muzeu, eventual încadrată într-un intrând sau arcadă, poate că n-ar mai fi părut aşa aiurea. E cumva în drum şi neterminată.

Pe urmă am rămas în muzeu să ascultăm şi un mic concert de muzică veche cu două fete minunate, talentate şi frumoase (chitară şi vioară) pe care din păcate n-am aflat cum le cheamă (programul a fost un pic schimbat) şi apoi am asistat în faţa muzeului la o mică reconstituire istorico-militară făcută de Asociaţia Tradiţia Militară
şi Asociaţia Deutsches Freikorps. Amuzant mai ales pt. copii.

Pe urmă am vrut să mergem la Observator dar când am ajuns acolo, era o coadă de vreo două ore aşa că am hotărât că asta nu-i de noi. Toată distracţia era să ne plimbăm nu să stăm pe loc atâta timp.

Mediafax zice că au fost vreo 100.000 de vizitatori. Ce pot spune e că erau f. mulţi peste tot pe unde am fost şi pe stradă, tineri, bătrâni, cu copiii, în grup, ceea ce m-a bucurat f. tare şi mi-a dat speranţe că bucureştenii nu sunt majoritatea doar ascultători de manele.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, evenimente

Comments

Leave a Reply