Cafeneaua Actorilor…..de vară – de ce să nu mergi

Posted on March 24, 2012

Nebunie, căţei, copii, tricouri cu manecă scurtă, foială, mingii, baloane, caldură, soare, cer albastru, foială, maşini, aglomeraţie, claxoane, râsete, ţipete, foială, veselie, agitaţie, foială, PRIMĂVARĂ!

Brusc, după o iarnă neaşteptat de grea cu frig şi zăpadă ca prin 54′, ne trezim într-o primăvară soră cu vara şi vrem să ieşim să ne însorim, să înmugurim, să fim veseli, să ţopăim şi să ne relaxăm.

Asta am făcut şi eu cu prietena mea Ioana când am decis să mergem să mâncăm ceva şi să bem un cocktail sau o bere undeva la soare, duminica trecută. Păi unde să mergi când eşti aproape de Tineretului? La singura terasă de pe malul lacului – Cafeneaua Actorilor…de vară.

De cele mai multe ori evit comentariile negative şi criticile pentru că există suficient de multe locuri pe lumea asta unde să te simţi bine şi e preferabil să ne bucurăm de ele decât să ne facem sânge rău pentru ce nu ne place sau ne dezamăgeşte.

Cu toate astea există şi limite 🙂

Şi cafeneaua cu pricina, care nu e de fapt o cafenea ci un restaurant, a depăşit toate limitele cu putinţă. Eu zic că nu trebuie să ai un MBA ca să faci o socoteală scurtă: primul week-end cu 20 de grade anunţat din timp de meteorologici după o perioadă cu frig intens şi zăpadă cât casa = năvală la grădină, mici şi bere = clienţi cu nemiluita la singura terasă la lac. Concluzia: bucătari, chelnări, barmani care să facă faţă.

Realitatea: un chelnăr la 20 de mese, un bucătar (probabil maxim doi), un barman.

Rezultatul: vecinii noştri de masă au aşteptat 3 ore nişte mici şi cartofi prăjiţi, noi am cerut 2 cocktail-uri şi 2 pizza – după 45 de minute a venit doar un cocktail (nu grozav nici ăla) când am aflat că pt. celălalt nu aveau toate ingredientele, au venit 2 beri după alte 10 minute şi ele 2 pizza după 2 ore jumătate dar nu oricum, ci complet reci. Aşa că a trebuit să e luăm acasă şi să le încălzim la microunde (şi zău că n-au fost grozave de loc).

 Am văzut grupuri care după ce au aşteptat în picioare să se elibereze ceva, s-au aşezat fericiţi la o masă liberă ca să renunţe după o jumătate de oră în care nici măcar o bere n-au primit.

Locul e f. frumos dar dacă vreţi să vă simţiţi bine, mergeţi acolo în cursul săptămânii când nu e lume şi dacă aveţi timp la dispoziţie. Dacă nu, nu!

 Şi ca să nu inchei cu o negaţie şi cu o nemulţimire, am avut şi o bucurie: cei de la Administraţia Lacurilor şi Parcurilor şi-au revenit în sfârşit (sau s-a schimbat managementul) şi au schimbat panourile din parc. Poate vă amintiţi de articolul despre mesajele inteligente care au apărut cam la începutul anului trecut…. 

Trecând peste risipa financiară a schimbării panourilor o dată pe an, e bine că acum măcar anunţurile sunt normale.

 

Altă viaţă!

» Filed Under Altele, Am aflat, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania

Comments

Leave a Reply