Iulian şi bunica lui nu mai au nimic, dar mai ales nu mai a un cămin

Posted on February 14, 2012

Stau în faţa laptop-ului şi scriu linistită despre lucruri care-mi plac, mă amuză sau mă impresionează. Şi fac asta în apartamentul încălzit, luminat, cu un fond muzical şi o bucăţică de ciocolata sau un pahar de vin.

Când cei de la Lumea Mare mi-au spus despre Iulian şi bunica lui, am încercat să fac un exerciţiu de imaginaţie şi să ies din mediul călduţ în care mă aflu şi să încerc să mă pun în pielea unui copil de 13 ani şi a unei bunici de 67 de ani care au rămas fără nimic după un incendiu în care le-a ars casa. Tatăl mort anul trecut, mama la muncă la Bucureşti ca să-i poată întreţine iar ei găzduiţi de rude până s-o încălzi vremea. Şi pe urmă?

Nu haine, nu cărţi, nu manuale – nimic!

Dar mai ales, sentimentul acela de dezrădăcinare şi deznădejde pe care ţi-l lasă dispariţia căminului – bogat sau sărac, comod sau modest, căminul e o ancoră necesară a cărei dispariţie e traumatizantă şi pentru un adult, ce să mai vorbim de un copil de-abia trecut prin trauma pierderii unui părinte….

Sunt momente când solidaritatea nu e un cuvânt golit de semnificaţie. Un simplu exerciţiu de imaginaţie şi puţină solidaritate pot fi esenţiale pentru un băiat şi o bătrână care n-au nici o vină că se află în această situaţie.

Putem să-i ajutăm cât putem donând fie şi 10 lei în contul de mai jos, specificând DONAŢIE PENTRU IULIAN.

 CONT: RO33CECEBZ2808RON0782502, deschis la CEC, Sucursala Buzău. Titular cont: Tudor Marian

Informaţii suplimentare:
 http://nicoletatintea.blogspot.com/2012/02/incendiu-la-glodeanu-ajutati-l-pe.html
http://bogdanasblog.blogspot.com/2012/02/sos-pentru-glodeanu.html

 

În vremuri limită, solidaritatea e cea care ne salvează şi dezvăluie cel mai bine partea aceea din noi mai bună şi mai tolerantă.

Putem fi, măcar un pic, buni, toleranţi şi idealişti.

» Filed Under Altele, Am aflat, De prin Romania

Comments

2 Responses to “Iulian şi bunica lui nu mai au nimic, dar mai ales nu mai a un cămin”

  1. Alina on February 14th, 2012 10:24 am

    Multumesc, om bun! Sa speram ca putem face cat de putin pentru el 🙂

  2. La muncă, nu la întins mâna! | impresii din lumea mare on February 14th, 2012 10:26 am

    […] de laTravelBadgers, Alina de la Wafu.ro, Adrian de la werock.ro, Elena de la Suflet pentru hrana, Anca de la funtur.ro. Va urma…  Prima iubire: traducerile. A doua: sociologia. "Pariziancă" de sapte ani […]

Leave a Reply