Să vezi Bucureştiul ca turist

Posted on October 6, 2011

Am văzut că mulţi dintre călătorii care se respectă mai fac din când în când câte o plimbare prin propriul oras, aşa ca turişti sau ca străini de oraş.

Şi bine fac – e un exerciţiu ce ne-ar prinde bine la toţi. Mai ales celor din Bucureşti.

Bombănim mereu că Bucureştiul e aglomerat, murdar, cu drumuri cu probleme, poluat, zgomotos….e ceva adevăr în toate astea şi recunosc că şi pe mine mă exasperează uneori încetineala cu care se modernizează drumurile sau se reface centrul vechi.

Week-end-ul trecut am fost în oraş, exact ca un turist, cu o prietenă care stă în Canada şi care vine rar aşa că sâmbăta trecută am dus-o în centrul vechi, ocazie cu care am constatat că de când n-am mai fost pe acolo, lucrurile au avansat.  Mai sunt destule de făcut dar ce m-a încântat e că, ÎN SFÂRŞIT, au refăcut zona de la Hanul lui Manuc şi de lângă Curtea Domnească care era o nenorocire. N-aveam aparatul la mine aşa că n-am făcut poze dar mă voi intoarce.

Duminică însă am făcut poze – am făcut un tur de la Universitate unde am fost la târgul din faţa Muzeului Bucureştiului – un târg de obiecte realizate manual  adică târg de Hand made (se pare că e mai uşor termenul englezesc) unde am văzut f. multe lucruri drăguţe.

 Am trecut pe lângă fântâna de la Universitate unde mie mi-a dispărut vederea preţ de câteva secunde datorită culorii roşii corai a apei care, zău aşa, e de-a dreptul pur şi simplu – n-am avut curaj nici să fac poze de teamă că mi se strică bunătate de aparat. Şi-acum mă scutur când mi-amintesc!

Noroc că mi-am reparat ochii cu clădirea Arhitecturii care îmi place de mor.

Ziua a fost perfectă şi Piaţa Palatului (scuze eu aşa o ştiu) arata chiar bine.

În faţa Ateneului era un alt târg – produse tradiţionale cum ar fi o şuncă de casă excelentă (da, am luat şi eu), cârnaţi, bere, dulciuri, brânzeturi şi altele de genul astă şi un cort lung şi cam înghesuit cu haine, pielărie, cafea şi altele. Cam cald înăuntru dar dacă reuşeai să rezişti un sfert de oră puteai găsi ceva interesant şi nu prea scump.

În parcarea cu pricina mai este o expoziţie The Art of Can care e deschisă până pe 23 octombrie deci o puteţi vedea şi în week-end-ul ăsta. E o expoziţie mică cu creaţii făcute din cutii de Red Bull – n-am fotografiat decât ce mi-a plăcut.

Am trecut pe lîngă Ateneu pe care porumbei îl iubeau f. tare

şi ne-am dus să mâncăm la La Mama unde eu n-am mai fost de mult pentru că ultimele dăţi când am fost pe acolo serviciul a fost cam jalnic.

De data asta a fost OK – mâncarea bună – eu am mâncat o fasole cu ciolan excelentă, fetele au mâncat tochitură cu mămăligă şi s-au declarat încântate.

 

Si nu ne-am putit abţine şi-am luat şi desert – profiterol şi banana split – nu au fost ele prea clasice dar la gust au fost bune şi arătau apetisant.

 Şi pe urmă, pe Calea Victoriei până la Palatul Telefoanelor.

Chiar între clădirea Palatului şi Novotel şi-a găsit un om loc de odihnă – duminică pe la 4 după amiaza.

Ei, per total, a fost chiar plăcut şi ca turist mi s-a părut că zona Palatului arăta chiar bine.

O să recidivez.

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania

Comments

Leave a Reply