5 motive pentru care să nu mergi la Mamaia

Posted on September 17, 2011

Am zis 5 ca să mă rezum la câteva pentru că, după mine, la cât cântaresc aceste motive, ar putea fi 500.

Mamaia de anul ăsta? O babă scofâlcită şi plină de boli dar îmbrăcată strident şi boită masiv. Atmosfera de la Mamaia de acum e o imagine în miniatură a societăţii româneşti – plină de probleme şi cu mulţi săraci dar şi cu paradă kitch de aur şi sclipici (na, ca ieşit şi o rimă):

Am zis însă că mă rezum la 5 motive.

 

1. E murdară  – dacă treci printre hoteluri, iarba arsă şi neîngrijită e plină de gunoaie. Nici plaja nu e mai curată dacă nu se află într-o zonă particulară.

 

Gunoaie şi abandon lângă Cazinoul din Mamaia

2. E dezolantă – clădiri mai vechi sau pur şi simplu neterminate, lăsate în părăsire şi paragină.

Mese printre fiare ruginite

 

3. Plajele sunt inundate de muzică tare şi, pe ici pe colo, destul de aproape de manele

4. Plaja e înregimentată – aici nu suntem singuri, e adevărat  – nenumărate parcele de plajă fiecare cu şezlongurile şi umbreluţele sale colorate, înşirate des şi înghesuit, fiecare într-o culoare, care-ţi dau mai degrabă senzaţia de vacanţă la băi decât de mare (pe care o vezi oricum greu printre albastrul, albul sau roşul umbrelelor.

 

Plaja albastră

 

5. Se mănâncă destul de anonim la preţuri piperate. Eu n-am avut timp să încerc prea multe terase dar ce-am încercat n-a fost mulţumitor.

 

Şi, bomboana de pe tort, hors-concours, telegondola!

O gondolă cam fără călători

Problema majoră este preţul – 25 de lei-pers. – şi faptul că nu există bilet dus-întors. Nu numai că nu există o reducere, firească de altfel, dacă te şi întorci cu telegondola (staţiile sunt la Perla şi la Cazinou), dar nici nu există bilet dus-întors.

Adică, dacă vrei să mergi înapoi tot cu telegondola, cobori, te duci din nou la casă şi-ţi iei alt bilet ca să te sui din nou – sau faci ca noi, te întorci pe jos.

Partea bună – priveliştea desigur – pozele n-au ieşit extraordinar datorită plasticului care înconjoară gondolele dar lacul Siutghiol se vede f. frumos de sus.

Imagine de sus a Siutghiol-ului din gondola

 

Se vede şi Aqua Parcul – care pare foarte colorat.

Colorat si destul de aglomerat

Marea însă e la fel de frumoasă şi cine iubeşte marea cu adevărat, îi face o vizită chiar şi în aceste condiţii. Se poate merge oricum şi spre Năvodari că e mai sălbatic.

La graniţa între Mamaia şi Năvodari

Şi lui Fix îi place marea tot atât de mult cât îmi place şi mie.

 

Dacă-l scapi din ochi, se duce drept în apă

 

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania

Comments

2 Responses to “5 motive pentru care să nu mergi la Mamaia”

  1. Frosty on June 13th, 2014 1:11 pm

    Nu e tocmai asa de rau la Navodari la plaja!Aproape de fiecare data am fost la Navodari la plaja si e chiar frumos!!!Mai bine faceti niste moze dar nu de la granita Mamaia-Navodari,din centrul plajii Navodari mai exact!E cel mai frumos,apa curata,nu e o gloata de oameni la fiecare metru patrat,si nu-s terase,seslonguri obligatorii etc…

  2. anca on June 13th, 2014 4:03 pm

    Năvodari este o altă discuție. Articolul era despre Mamaia.

Leave a Reply