Mesendorf (Meschendorf) – Transilvanian Brunch

Posted on June 22, 2011

Dupa cum v-am spus deja, au reinceput evenimentele Transilvanian Brunch. Urmatorul eveniment va avea loc sambata, 25 iunie in satul Mesendorf (germ. Meschendorf – jud. Brasov), la casa nr. 59/ Monica Popovici, incepand cu ora 11:00, pana in jurul orei 16:00. 
 
 
 
 Programul include un concert de orga la Biserica Evanghelica (ora 14) sustinut de Paul Cristian (Brasov) si o plimbare ghidata prin sat care include si vizitarea unei ferme de bivolite.
 
 
Pentru o cat mai buna pregatire a evenimentului, organizatorii roaga doritorii sa anunte participarea cu cel putin doua zile inainte la nr. tel: 0721-280.614 sau printr-un e-mail la adresa transilvanian.brunch@gal-mh.eu.
 
Participarea costa 40 lei/persoana (fara bauturi) iar pentru copii este gratuit.
 
 
De asemenea pentru iubitorii de bicicleta,  de la ora 8 dimineata se organizeaza un tur cu bicicleta de la Sighisoara pana la Mesendorf, peste dealuri.
 
Pentru detalii legate de inchirierea bicicletelor si pentru participare, sunteti rugati sa confirmati la Centrul de Informare din Sighisoara – sighisoara@dordeduca.ro sau 0788 115511 – pana vineri ora 18.
 
Pentru cei ce au nevoie de cazare va sugeram:
  • Casa cu Zorele 
  • Pensiunea Rozaria
  • Puteti ramane si cu cortul peste noapte in livada familiei Popovici (relatii Dna Popovici – 0721 280.614).
     
    Cum ajungeti la Mesendorf ?
Daca veniti dinspre Brasov, pana la Mesendorf sunt cam 95 km – o luati pe E60 spre Sighisoara si dupa Rupea dupa ce treceti de Bunesti (de la Rupea aprox 12 km) faceti stanga – de unde mai faceti 8 km pana la Mesendorf. Casa Familiei Popovici este langa Biserica veche saseasca.
De oriunde ati veni, nu ratati cetatea Rupea. Eu am fost anul trecut si era in reconstructie – banuiesc ca acum au mai avansat lucrarile si oricum era spectaculoasa si atunci.

Daca ajungeti in Sighisoara (sunteti atat de aproape ca ar fi pacat sa nu mai dati o tura pe acolo), nu uitati sa treceti pe la cafeneaua Casei Cositorarului unde sunt niste deserturi absolut senzationale (si niste cocktail-uri pe masura). Si verificati si distantele din turnul cu ceas catre Tokio sau Paris sau Polul sud….

Dar mai ales nu ratati Crit si Viscri care sunt atat de aproape.

Viscri (Alba ecclesia – Biserica Alba), are una dintre cele mai frumoase cetati taranesti aflata in patrimoniul UNESCO, datand inca din sec.XII.

Mie mi-a placut f. mult la Viscri si mi-ar fi placut si mai mult daca drumul pana acolo ar fi mai bun (sunt portiuni cu macadam si e cam dificil cu o masina mai joasa) si daca am fi fost lasati mai mult timp acolo. Personalul care are grija de cetate si exponate se grabea si ne-au cam facut vant rapid (desi eram destul de multi vizitatori – inclusiv straini) pentru ca vroiau sa plece.

Oricum merita vizitata.

Daca-mi amintesc bine, intrarea costa 4 Ron si programul este urmatorul:

Lunea e inchis.

Marti-Vineri – 10h – 18h

Sambata-Duminica – 12h – 16h

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, De prin Romania, Fun Turism

Comments

Leave a Reply