Mexic – obiecte de artizanat

Posted on January 7, 2011

Ziceam ieri ca am vazut in Mexic unele din cele mai uimitoare obiecte de artizanat cu putinta.

Ne-avand un buget nelimitat nu mi-am putut permite sa cumpar obiecte din cele scumpe de onix, obsidian si alte pietre din astea, unele dintre ele foarte spectaculoase.

Am cumparat insa o gramada de alte chestii pentru ca oferta era uimitoare. Puteai gasi palarii, bijuterii, obiecte ceramice, lemn sculptat, seturi pentru tequila, portelan, masti, evantaie si multe altele.

Eu am colectie de clopotei asa ca evident imi iau clopotei de pe peste tot pe unde ma duc si toti prietenii mei imi aduc cate unul de pe unde se plimba ei. Am mai mult de 200 de clopotei de toate tipurile.

Ei bine, daca la Roma, de exemplu, singurul loc unde am gasit un clopotel decent(de fapt un clopot adevarat in miniatura) a fost la Vatican, in Mexic am facut eforturi sa ma limitez la cativa.

Clopotelul din mijloc nu e din Mexic ci de la noi dar mi se pare ca se potriveste f. bine cu cei mexicani. Si ce ziceti de cel din dreapta care e un clopotel inger?

Ei bine, da acestia sunt clopotei. E inutil sa va spun ca am avut probleme mari sa fac o alegere si sa iau numai 4 pentru ca erau vreo 20 de animalute.

Perechile erau in multe alte combinatii de culori si gaseai nu numai clopotei ci si pereche de solnite si seturi pentru tequila (f. interesante – un toi de ceramica inalt si ingust cu o farfurioara f. mica si un capac in forma de cap).

Evantaiul din stanga e unul mai clasic luat dintr-un magazin dar celelalte doua sunt traditionale si sunt luate de pe la Palenque.

Si tot de la Palenque am luat si piesa de rezistenta:

O copie a mastii funerare  a lui Pakal (cel mai mare rege al sitului Palenque).

Mastile lui Pakal (sau Pacal) sunt peste tot si multe dintre ele sunt f. frumoase in culori diferite si din pietre diferite.

In afara de Palenque, locul unde am gasit cele mai multe magazine cu artizanat cu cele mai diverse obiecte este Merida despre care o sa va povestesc la timpul ei.

» Filed Under Altele, Am vazut, cumparaturi, Fun Turism, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

Leave a Reply