Imagini si impresii din Buenos Aires

Posted on December 9, 2010

Este ideal sa mergi in Buenos Aires in ianuarie. In Bucuresti in 2009 erau minus 10 grade C iar acolo 25.

Orasul este imens, este al doilea ca marime dupa Sao Paolo in toata America de Sud. Cu toate astea, nu e foarte greu sa te orientezi in centru deoarece orasul e bine sistematizat (in stil nord american – strazi paralele si perpendiculare).

Nu pot spune ca m-a impresionat prea tare arhitectura dar BA nu este un oras faimos pentru asta ci in special pentru atmosfera si pentru viata de noapte.

Asta nu inseamna ca nu e nimic de vazut – in nici un caz! Am vorbit deja de cimitirul Recoleta care chiar merita vazut. Zona Recoleta este o zona extrem de placuta, cu magazine elegante, zone verzi, liniste, restaurante cu gradini unde evident poti manca o friptura de vita excelenta.

Cladirea care mi-a placut cel mai mult este “Edificio Obras Sanitarias” (Edificiul Operelor Sanitare) care s-a numit intai “Palacio de las Aguas Corrientes” (Palatul Apelor Curgatoare – frumos, nu?).

Un lucru care m-a impresionat este largimea strazilor sale principale. Noi am sta la un hotel chiar in centru pe Avenida 9 de Julio ce este una dintre soselele principale care taie orasul in doua. Are 14 benzi cu totul (7 de fiecare sens) si in plus mai sunt cate doua benzi pe cele doua strazi care flancheaza soseaua (ca pe Kiseleff la noi, dar la cu totul alta scara). Sensurile sunt despartite de o zona centrala unde se afla cateva statui si obeliscul care arata destul de impresionant.

Iata insa ce face ca BA sa fie atat de special.

Dar despre Gardel, tango, San Telmo si La Boca voi vorbi data viitoare.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Europa, Insemnari din calatorii

Comments

Leave a Reply