Romania through our eyes

Posted on December 6, 2010

Am citit articolul Corinei Georgescu, Romania through their eyes, si mi s-a parut relevant pentru imaginea pe care o are Romania in ochii multor straini.

Eu am un prieten foarte bun Mexican care traieste in SUA si care a fost de cateva ori la noi. A avut norocul sa vada destul de mult. Am punctat articolul asta cu pozele facute de al in Bucuresti, Timisoara, Sighisoara, Transfagarasan.

Sigur, in decursul anilor, am avut ocazia sa vorbesc cu multi straini veniti in tara pentru prima oara si m-am amuzat de putinele lucruri pe care le stiau sau de infomatiile trunchiate sau deformate cu care veneau aici. Nu ma refer acum la perioada comunista pentru ca asta e o alta discutie.

Sigur, nu e chiar normal sa mergi intr-o tara straina fara sa te documentezi un pic dar, pe de alta parte, cred ca nici noi n-am ajutat prea mult in promovarea noastra.

Ca multi romani, am blamat autoritatile care nu fac ce trebuie si nu stiu sau nu vor sa aiba o strategie de marketing adevarata ca sa nu mai vorbim de dezvoltarea infrastructurii necesare unui turism adevarat.

Nici cu serviciile nu stam prea bine. Exista ceva imbunatatiri in acest sens pentru ca unii dintre investitorii privati au inteles f. bine ce au de facut.

Si daca nu exista o strategie oficiala clara si eficienta, de ce sa nu avem noi strategia noastra?

Putem incerca o campanie pe blogurile noastre in limba engleza. Pentru cei care nu scriu in engleza, eu ii pot ajuta la traducerea articolelor lor (si banuiesc ca mai sunt si altii care pot face acest lucru).

Hai sa ne folosim de ceea ce stiu strainii, de Dracula de exemplu care desi nu ne place, poate fi util. Sa vorbim mai mult despre Poienari decat despre Bran (care e deja cunoscut) si despre celelalte cetati, despre bisericile fortificate, despre adevarata delta, despre cascadele noastre, despre Transfagarasan, despre lacuri, despre cartierele frumoase ale Bucurestiului si despre oameni.

Ne putem intalni si stabili impreuna un plan cu ce anume si cum sa scriem. Ce ziceti?

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, Insemnari din calatorii

Comments

Leave a Reply