Buenos Aires – Recoleta

Posted on December 4, 2010

Am vazut cateva poze foarte bine facute de la Viajoa.ro din …cimitirul Bellu. Si m-am gandit sa ofer un “termen de comparatie”.

Oricum vroiam a ma apuc sa scriu despre turul pe care l-am dat acum doi ani prin Mexic si Argentina. Nu ma gandeam sa incep chiar cu asta, dar Cimitirul Recoleta din Buenos Aires poate fi o poveste separata.

Este unul dintre cele mai faimoase cimitire din lume, proiectat de catre inginerul francez Próspero Catelin, care se intinde pe 6 hectare.  Zona Recoleta unde se afla cimitirul este zona exclusivista a orasului, cu strazi largi si zone f. frumoase de verdeata, magazine elegante si o atmosfera f. linistita.

Noi n-aveam de loc intentia sa vizitam cimitirul dar cum am ajuns in zona si am vazut intrarea ne-am gandit ca e pacat sa nu vedem cu ochii nostri cum arata.

Sincer, nu ne-a interesat sa cautam morminte faimoase ci doar ne-am plimbat prin el si am facut poze.

Unele dintre monumentele din cimitir sunt considerate monumente nationale.

 

Adevarul e ca cimitirul este un orasel in sine, cu stradute, monumente, statui si turnulete. E mai mult un muzeu decat un cimitir.

 

Langa cimitir se afla Basilica Nuestra Senora del Pilar, una dintre cele mai vechi biserici din Buenos Aires proiectata de arhitectul Giovanni Andrea Bianchi. Este o bijuterie!

Daca ajungeti in Buenos Aires, sper ca v-am convins sa treceti si prin Recoleta.

» Filed Under Altele, Am vazut, Insemnari din calatorii, Prin lume

Comments

One Response to “Buenos Aires – Recoleta”

  1. Bellu mai frumos decât Recoleta : Experienţe de Călătorie – FUNTUR on April 26th, 2013 9:21 am

    […] mai văzut până acum cimitire faimoase ca Recoleta din Buenos Aires sau Vysehrad din Praga. Nu am ajuns acolo special ci s-a cam nimerit dar am […]

Leave a Reply