Toamna frumoasa la Muzeele Minovici

Posted on October 25, 2010

Sambata 23 octombrie, in livada Muzeelor Minovici de la fantina Miorita a avut loc a patra editie a manifestarii Dimineata de toamna in livada Muzeelor Minovici organizata de catre Asociatia Prietenii Muzeelor.

 

Muzica, teatru. sculptura, un serbet sau o dulceata buna, un pahar de must curat sau de vin bogat au infrumusetat si mai mult o zi de toamna si asa splendida,  in curtea Muzeelor de pe strada dr. Nicolae Minovici nr 1.

Elevii liceului de muzica “George Enescu” au sustinut un recital de muzica clasica cu piese de A. Dvorak, F. Chopin, G. Faure, D. Sostakovich, P.I. Ceaikovski , si E. Grieg.

Toti f. buni, f. talentati.  Unul dintre elevi m-a impresionat insa in mod deosebit – Mircea Dumitrescu (cl. VI), un violonist de numai 12 ani supranumit “Micuţul Paganini”.

Profesorii spun că nivelul la care  interpreteaza Mircea este unul academic. A avut deja recitaluri si in tara si afara si a castigat locul 1  la un  important concurs din Italia , cu un program de …Paganini!

Scriitoarea Victoria Dragu Dimitriu, autoarea multor carti despre istoria Bucurestiului, cum ar fi “Povesti cu statui si fantani din Bucuresti” sau “Alte Povesti despre Doamne si Domni din Bucuresti”,  ne-a incantat povestindu-ne un pic despre locurile istorice in care se afla casele Minovici.

Studentii anului III Actorie de la Universitatea Hyperion, clasa profesorilor Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu au evocat toamna in versuri si cantece, cu talent si prospetime.

Singura mea tristete a fost imaginea blocului construit chiar in spatele Museului de Arta Apuseana Veche “ing. Dumitru Furnica Minovici” care distoneaza cu romantismul si frumusetea celor doua case istorice.

Printre copacii din livada, flori si minunatele culori ale gradinii s-a desfasurat “Clasa de ceramica” reprezentand lucrarile de diploma colectiva a studentilor din anul III, Sectia de Sculptura, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti dar si lucrari ale unor pictori consacrati aduse de Casa de licitatii Artmark.

Copiii s-au desfasurat  in cadrul unui atelier de creatie.

Asociaţia Prietenii Muzeelor Minovici” este o organizaţie non profit creată în 2005 care are ca scop punerea in valoare a mostenirii familiei Minovici prin sprijinirea morală şi materială a Muzeului de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru Minovici” şi al Muzeului de Artă Populară “Dr. Nicolae Minovici”.

In acest moment doar muzeul de arta apuseana poate fi vizitat in interior si intrarea este libera.

Asociatia “Prietenii Muzeelor Minovici” organizeaza doua evenimente pe an : “Noptile de Sânziene” si “Diminetile de toamna”.

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania

Comments

Leave a Reply