Altana – Transilvanian Brunch

Posted on August 18, 2010

Evenimentele Transilvania Brunch se continua la sfarsitul acestei saptamani (duminica 22 august) cu un Cocktail cultural la Altana.
Programul cuprinde:
  • Concert de orga Wilhelm Schmidts (din Wuertzburg, Germania) in biserica fortificata din Altana
  • Povesti cu urechi – texte si sunete pentru copii mari si mici – Crenguta Hariton si Calin Torsan (din Bucuresti)
  • Cabinetul figurilor de ceara – trei povestiri fantastice in imagini miscate – Proiectiei filmului mut, in alb-negru, i se suprapun acompaniamentul muzical live cu Ansamblul Einuiea si inserturile literare extrase din lucrarile lui Salman Rushdie, Serghei Eisenstein si I.L. Caragiale in interpretarea actritei Crenguta Hariton.

Construcţia bisericii fortificate a început în secolul al XIII-lea, sub forma unei bazilici romanice care a fost transformata in biserica in secolul al XVI-lea. Orga cisericii fortificate, de o calitate exceptionala, a fost construita de sibianul Johannes Hahn.

Localitatea Altana se afla cam la jumatatea drumului intre Sibiu si Agnita. Puteti ajunge acolo din Sibiu pe drumul spre Agnita (cam la 30 km de Sibiu) avand ocazia sa vedeti si biserica de la Hosman in drum.

O alta varianta, daca aveti un pic de timp si vreti sa vedeti si alte biserici fortificate in zona este sa veniti dispre Fagaras spre Sibiu pe E68, faceti dreapta spre Cincsor si continuati spre Cincu, Merghindeal, Dealu Frumos, Agnita si de acolo spre Sibiu pana la Altana.

Tineti insa cont de faptul ca desi drumurile din zona sunt drumuri judetene, multe dintre ele sunt destul de proaste.

De asemenea daca vreti sa vizitati cetatile din localitatile mentionate, trebuie sa aveti grija ca in general nu au un program de vizitare fix si e posibil sa fie inchise.

Cateva date de contact ale persoanelor care au cheile:

  • Cincsor – Theil Gerda  – tel: 0268-517510 – casa nr.178
  • Cincu – Bulter Georg – 0268-244166, Str. Principala nr.354 (F. frumoasa si aveti sanse sa gasiti acolo pe cineva – au si un mic muzeu cu mobila, costume, obiecte din casa…)

  • Merghindeal – Lautner Katharina – 0269 – 17511 (f. frumos plasata dar inchisa cand am fost noi si nici n-am gasit pe cineva care sa ne deschida – e bine sa sunati)
  • Dealul Frumos – Herbert Johann – 0269-517585, Str. Principala 131 (aici sigur trebuie sa sunati inainte – eu am ajuns acolo si am intrebat cativa oameni din sat dar n-am reusit sa gasesc persoana care avea cheile din pacate – cetatea e mare si sigur merita vizitata).

  • Hosman – Michaelis Helmut – 0747282821, nr.344 (pt. fortareata); Cotaru Jochen Str. Biserici 234, 0269-583153, 0740959389; Winfried Ziegler – 0745493986

Si daca ajungeti in zona, sambata 21 august la Medias, de la ora 21:30, puteti urmari, pe zidurile din curtea interioară a Bisericii evanghelice “Sfânta Margareta”, scurt-metraje experimentale americane inspirate din pelicula-fanion a expresionismului german, Cabinetul doctorului Caligari.  Imaginile vor fi insotite de coloana sonoră originală a ansamblului bucureştean EINUIEA, care combină inspirat teme cu variaţiuni şi pasaje improvizatorice, şi de pasaje literare insolite interpretate de actriţa Crenguţa Hariton. Conceptul, slideshow-ul, montajul video, subtitrarea şi textele adiţionale: apartin lui Radu Rădescu.

Sugestii de cazare:

  • Pensiunea Any din Altana – 100 lei/camera dubla, sauna, fitness, parcare.

 

  • Casa de oaspeti in Hosman – in total 24 locuri de cazare, camera de zi, bucatarie, fantana in curte, cu posibilitate de campare in curte.Persoana de contact:
    Winfried Ziegler (preot),
    Mobil: 0745 493986
    Email: winfriedziegler@yahoo.de

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, evenimente

Comments

2 Responses to “Altana – Transilvanian Brunch”

  1. Hosman – inaugurare Moara Veche : Experiente turistice on September 2nd, 2010 10:54 am

    […] Vedeti si articolele noastre mai vechi despre ce puteti vedea in zona. […]

  2. Transilvanian Brunch – O masă bună la umbra unei biserici fortificate : Experienţe de Călătorie – FUNTUR on April 16th, 2014 10:08 am

    […] de Transilvanian Brunch? Eu am tot scris anii trecuți și chiar am fost la una dintre ediții la Biertan, cu care ocazie am făcut o tură pe la mai multe […]

Leave a Reply