Vacanta si cazare ieftina la Nesebar, Bulgaria

Posted on August 3, 2010

Am fost la Nesebar de 2 ori in ultimii doi ani si mi s-a parut un loc fermecator din toate punctele de vedere. Fie ca vreti sa mergeti la plaja si stati in zona Sunny Beach, fie ca vreti doar sa va plimbati si sa va odihniti, Nesebar e un loc pe care nu trebuie sa-l ratati.

Pe o peninsula stancoasa inconjurata de mare se afla unul dintre cele mai vechi orase din Europa, cu o arhitectura din perioda medievala si a renasterii, si care face parte din patrimoniul UNESCO. 

Exista cateva hoteluri mici f. curate si ieftine.

Cu 48 euro/camera dubla/noapte (cu mic dejun inclus) puteti sta la un hotel elegant cu gradina si o pozitie excelenta in centrul orasului vechi – Nessebar Royal Palace. Hotelul are loc de joaca pentru copii, aer conditionat, acces gratuit la Internet (si prin cablu si wireless) si parcare gratuita privata.

La hotelul de familie Stankoff Hotel platiti doar 35 euro/camera dubla/noapte cu mic dejun inclus. Camere dragute, gradina, terasa, aer conditionat, parcare gratuita in incinta, Internet wireless gratuit in spatiile publice.

Eu am stat la Boutique Hotel St. Stefan care mi-a placut f. mult – camere f. moderne si curate (cereti camere cu vedere spre mare), micul dejun a fost decent, pozitia excelenta. Pretul – 31 euro/camera dubla/noapte fara mic dejun. Parcarea se face mai greu dar e loc totusi in fata dupa ce te strecori pe stradutele inguste. Eu n-am avut probleme. Cred ca daca faci rezervare in prealabil au parcare gratuita in incinta dar eu n-am vazut-o. Au acces Internet gratuit, o sala mica de fitness, jacuzzi, masaj si au si o terasa. 

In oras sunt terase cu vedere la mare unde se mananca excelent, ieftin si mult. Interesati-va de cat de mari sunt portiile pt. ca noi am avut surpriza de a nu putea manca tot.

Pe strazile inguste si in panta sunt o multime de magazine mici si tarabe cu bijuterii de argint, ceramica si alte suvenir-uri. Sigur ca exista si kitch-uri, ca peste tot, dar exista si obiecte dragute si cu gust iar atmosfera este f. cosmopolita.

Eu am fost la inceputul lunii iunie si pe la mijlocul lunii septembrie si era destul de multa lume. Banuiesc ca in august e cam aglomerat asa ca sfatul meu este sa vizitati regiunea in septembrie cand nu mai e nici f. cald.

Drumul cel mai indicat cu masina este prin Vama Veche de unde faceti aproximativ 3 1/2h – 4h. Atentie la viteza – politistii bulgarii va amendeaza usor! Luati o harta (sau GPS) caci drumurile, desi destul de bune, nu sunt prea grozav marcate.

» Filed Under Altele, Am mincat la, Am vazut, De prin Europa, Ne-am cazat la

Comments

5 Responses to “Vacanta si cazare ieftina la Nesebar, Bulgaria”

  1. Cazare ieftina in Bulgaria, la mare : Experiente turistice on August 4th, 2010 3:10 pm

    […] si cred ca zona Sunny Beach merita. Acolo gasiti hoteluri ieftine si puteti face si o plimbare la Nessebar al carui oras vechi din perioada medievala este absolut […]

  2. Bulgaria – Oferte noi de cazare ieftina pe litoral : Experiente turistice on August 11th, 2010 9:31 am

    […] zona respectiva ajungeti extrem de repede la Nesebar care merita […]

  3. Vacanta si cazare ieftina la Nesebar, Bulgaria : Experiente turistice | ROTUR ANUNTURI TURISM on October 17th, 2010 7:31 am

    […] Citeste acest anunt : Vacanta si cazare ieftina la Nesebar, Bulgaria : Experiente turistice […]

  4. Vacanta si cazare ieftina la Nesebar, Bulgaria : Experiente turistice | ANUNTURI GRATUITE ROMANIA on December 22nd, 2010 12:50 am

    […] acest anunt : Vacanta si cazare ieftina la Nesebar, Bulgaria : Experiente turistice Adauga la […]

  5. Turul subiectiv al orașelor mele : Experienţe de Călătorie – FUNTUR on February 2nd, 2014 1:24 pm

    […] Nesebar – am stat acolo de două ori și mi s-a părut absolut încîntător. Este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, mic, cochet, străzi înguste medievale, cu elemente renaștentiste, cu balcoane în surplombă, moștenire turcească. Se află pe o peninsunsă înălțată cam la 80 de metri deasupra mării. Se regăsesc acolo, pe o suprafață nu prea mare ruine romane și biserici bizantine, clădiri otomane, cîteva bucățele mici de plajă, restaurante cu vedere la mare și mîncare bună. E un loc unde să te relaxezi și să te plimbi. […]

Leave a Reply