Transfagarasanul vara

Posted on July 22, 2010

Am citit un articol foarte frumos despre Transfagarasan si mi-am amintit experientele mele legate de acest drum.

Eu am fost pe Transfagarasan de cateva ori in ultimii 15 ani, din ambele directii, si am fost mereu fascinata de acest drum. Mai mult decat atat, l-am laudat la toata lumea si am dus pe acolo cat mai multi prieteni. In 2005 am fost cu un prieten mexican. In momentul in care am iesit din zona de padure, urcand dinspre Vidraru, si in fata s-a deschis muntele in caldare, prietenul meu a inceput sa tipe si sa se agite sa opresc masina sa faca poze.

A fost extraordinar de incantat de tot drumul, de lacul Vidraru, de cascada si de Balea lac si eu am fost f. mandra ca-i pot arata o zona atat de spectaculosa.

Numai ca, intr-un week-end anul trecut in august m-am hotarat sa duc o prietena f. buna care nu fusese pe acolo niciodata si dezamagirea mea a fost de f. mari proportii. Lume multa care statea la gratar in orice spatiu verde cat de mic de pe drum, tarabe cu mici, baloane si alte din astea la baraj la Vidraru, la Capra si mai ales la Balea unde ziceai ca esti la circ… Acum imi pare rau ca n-am facut poze dar eram atat de furioasa incat n-am stiut cum sa trec mai repede pe acolo….

O mare de oameni si masini care stateau intr-o ceata de-o taiai cu cutitul doar ca sa bea o bere si sa cumpere niste kitch-uri pentru ca altfel oricum nu puteau vedea altceva. Mi-e greu sa cred ca stateau acolo cu orele intr-o nebunie generala (masinile abia circulau pe o banda si cu greu) doar ca sa prinda un moment de senin ca sa admire lacul sau valea (ceea ce nici nu s-a intamplat pentru ca ceata a persistat toata ziua in partea de nord).

Nu stiu cine a dat autorizatie celor cu baracile dar au reusit sa strice o zona absolut unica.
Sfatul meu este sa nu mergeti pe acolo in plin sezon si mai ales in week-end. Incercati mai la inceputul perioadei de acces (asa cum a facut autoarea articolului pe care l-am citit) sau mai spre sfarsit si NU in week-end. E pacat!

» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, Excursii, Insemnari din calatorii, transport

Comments

Leave a Reply